Onze grenen meubels

Onze liefde voor meubels gemaakt met vakmanschap en hoge kwaliteit komt onder andere tot uiting in ons gebruik van massief grenenhout, een veelzijdige en geliefde keuze voor meubels vanwege zijn unieke kwaliteiten en eigenschappen.

De kwaliteiten en eigenschappen van massief grenenhout

Grenenhout staat bekend om zijn warme uitstraling, duurzaamheid en veelzijdigheid.
Hier zijn enkele van de kenmerken die massief grenenhout zo speciaal maken:

 1. Natuurlijke schoonheid: grenenhout heeft een charmante en karakteristieke uitstraling, met een opvallende houtnerf en warme kleurtonen die een gevoel van rust en comfort toevoegen aan elk interieur.

 2. Duurzaamheid: ondanks zijn relatief zachte aard is massief grenenhout toch robuust en bestand tegen dagelijks gebruik. Met de juiste zorg kan het generaties lang meegaan, waardoor het een investering is voor de lange termijn.

 3. Gemakkelijk te bewerken: grenenhout is gemakkelijk te bewerken, waardoor het ideaal is voor ambachtslieden en meubelmakers. Het kan worden gevormd en gesneden tot verschillende ontwerpen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan meubels en interieurwensen.

 4. Lichtgewicht: in vergelijking met sommige andere houtsoorten, zoals teak of eiken, is grenenhout lichter van gewicht, waardoor het handig is voor meubels die gemakkelijk verplaatst moeten worden of voor ruimtes waar een lichtere uitstraling gewenst is.

De toepassing van grenenhout in onze meubels:

Bij Landelijk Klassiek gebruiken we massief grenenhout voor een verscheidenheid aan meubelstukken, waaronder:

 • Garderobekasten
 • Buffetkasten
 • Vitrinekasten
 • Tv-meubels
 • Boekenkasten
 • Nachtkasten
 • Eettafels en stoelen
 • Salontafels en bijzettafels

We geloven dat de warme uitstraling en duurzaamheid van grenenhout perfect passen bij onze landelijk klassieke stijl en streven ernaar om tijdloze en verfijnde meubelstukken te creëren die de tand des tijds doorstaan.

Verschillende Soorten Afwerkingen:

Bij Landelijk Klassiek bieden we verschillende afwerkingsopties voor onze grenenhouten meubels, waaronder:

 1. Naturel: De kast wordt in dit blank en onbehandeld afgeleverd. U heeft dan zelf de mogelijkheid om de kast zo te laten, te schilderen of in de was te zetten. Dat is natuurlijk op eigen risico, maar het scheelt u wel wat in kosten.
 2. Waxen: Het in de wax zetten van grenenhout accentueert de natuurlijke kleur en houtnerf, terwijl het ook beschermt tegen vocht, vlekken en houtworm.

 3. Schilderen: Grenenhout kan worden geschilderd in verschillende kleuren om aan te passen aan elke interieurstijl, van klassiek tot eigentijds. Standaard werken wel met Ral-kleuren, maar ook andere kleuren zijn in overleg mogelijk.

Elke afwerking biedt een unieke uitstraling en bescherming voor onze meubels, waardoor klanten de mogelijkheid hebben om een stuk te kiezen dat perfect past bij hun persoonlijke voorkeuren en interieur.

Bij Landelijk Klassiek zijn we trots op ons gebruik van massief grenenhout en geloven we dat de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid ervan een waardevolle toevoeging zijn aan elk huis. We nodigen je uit om onze collectie te verkennen en te ontdekken hoe grenenhout kan bijdragen aan de tijdloze charme van uw interieur.