Onze teakhouten meubels

Bij Landelijk Klassiek waarderen we de unieke kwaliteiten van teakhout en gebruiken we deze prachtige houtsoort om tijdloze en elegante meubelstukken te creëren. Het is een houtsoort die al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn buitengewone kwaliteiten. Ons teakhout, afkomstig uit Indonesië staat bekend om zijn buitengewone duurzaamheid, natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid, waardoor het een favoriete keuze is voor zowel binnen- als buitenmeubilair.

De kwaliteiten en eigenschappen van teakhout:

 1. Duurzaamheid: teakhout staat bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid en weerbestendigheid. Het is van nature bestand tegen rot, schimmel en insecten, waardoor het een uitstekende keuze is voor meubels die blootgesteld worden aan verschillende weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan buitenmeubels zoals tuintafels, tuinbanken, tuinstoelen en loungesets.

 2. Natuurlijke schoonheid: met zijn rijke, warm bruine kleur en karakteristieke houtnerf heeft teakhout een natuurlijke schoonheid die tijdloos is. Na verloop van tijd ontwikkelt teakhout buiten een zilvergrijze patina, wat bijdraagt aan zijn charme en esthetische aantrekkingskracht. Mocht u dat niet mooi vinden dan kunnen teakhouten meubels weer opnieuw geschuurd en in de olie gezet worden om de bruine kleur weer terug te brengen en te behouden.

 3. Stabiliteit: Teakhout heeft een uitstekende dimensionale stabiliteit, wat betekent dat het minder gevoelig is voor krimpen, uitzetten en kromtrekken als gevolg van veranderingen in vochtigheid en temperatuur. Dit maakt het ideaal voor meubels die in verschillende klimaten worden gebruikt.

 4. Veelzijdigheid: Vanwege zijn duurzaamheid en uitstraling wordt teakhout gebruikt voor een breed scala aan meubelstukken, variërend van eettafels en stoelen tot loungesets en ligstoelen voor buiten.

De toepassing van teakhout in onze meubels:

Bij Landelijk Klassiek gebruiken we teakhout voor verschillende meubelstukken die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Enkele van onze populaire toepassingen zijn:

 • Buffetkasten
 • Garderobekasten
 • Eendeurskasten
 • Vitrinekasten
 • Boekenkasten
 • Tv-meubels
 • Dressoirs
 • Eettafels en stoelen
 • Salontafels en bijzettafels
 • Tuintafels en tuinbanken
 • Ligstoelen en loungesets voor buiten

We streven ernaar om tijdloze ontwerpen te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn, en teakhout biedt ons de perfecte basis voor deze doelen.

Verschillende soorten afwerkingen in Indonesië:

In Indonesië, waar teakhout veel wordt geproduceerd, worden verschillende afwerkingen gebruikt om de natuurlijke schoonheid van het hout te verbeteren en te beschermen. Enkele van de meest voorkomende afwerkingen zijn:

 1. Naturel: deze afwerking is glad en benadrukt de natuurlijke kleur en houtnerf van teakhout en beschermt het tegen vocht en vlekken.

 2. Geborsteld: dit biedt geeft wat meer karakter aan het hout en behoudt de natuurlijke uitstraling van teakhout.

 3. Robuust: deze uitstraling wordt gemaakt met teakhout van oude banken en uit oude huizen.

Elke afwerking heeft zijn eigen unieke uitstraling en voordelen, afhankelijk van de gewenste esthetiek en gebruiksomstandigheden.

Bij Landelijk Klassiek zijn we trots op ons gebruik van hoogwaardig teakhout en streven we ernaar om meubelstukken te creëren die niet alleen mooi zijn, maar ook lang meegaan. We nodigen u van harte uit om onze collectie te ontdekken en de tijdloze schoonheid van teakhout te ervaren in uw huis of buitenruimte.